Pages

Monday, September 10, 2012

::U.P.S.R Kembali::


Tanggal 11. SEPTEMBER 2012 Semua murid sekolah rendah yang ada kat  Malaysia ni akan menduduki  UPSR...Moga kalian memperolehi kejayaan..insyaallah..Ameen...

Terkenang zaman Cik Thur time nak ambik UPSR dlu....Suasananya jauh berbeza dari hari ini....hari ini guru dan ibubapa bersikap terbuka dan memandang ke hadapan, ini semua gara-gara mahukan anak2 mereka sentiasa yang terbaik dan cemerlang dikalangan yang terbilang.

Masa mula2 Cik Thur masuk sekolah di era tahun 2000 ni..sudah banyak perubahan dan peningkatan yang Cik Thur nampak..terutamanya ketika peperiksaan besar berlangsung. Ada Ibubapa yang sanggup mengambil cuti demi menyokong anak2 untuk mengambil peperiksaan..begitulah usaha dan tanda kasih sayangnya ibubapa kita pada hari ini.

Zaman Cik Thur dulu...hanya doa ibubapa sahaja mengiringi..jasad mereka terus gigih mencari rezeki, dek kerana mahu menempuh hidup yang seterusnya. Memang masa telah berubah, cara pun kadang2 berubah..tapi apa yang Cik Thur nak kongsikan agar semua murid2 zaman sekarang sentiasa bersyukur dan hargailah pergorbanan ibubapa anda!..

Bagi murid2 yang ibubapanya tidak hadir menyokong anda ketika hendak mengambil peperiksaan..usah berkecil hati..sebenarnya jauh di sudut hati, ingin benar mereka berbuat sedemikian..tetapi mungkin ada yg menghalang..apa yang penting adalah FOKUS menjawab peperiksaan jangan gusar dan kecewa melihat sokongan ibubapa rakan anda..kerana guru2 anda sebenarnya jauh lebih risaukan anda dan menyokong anda sepertimana ibubapa anda sendiri..jika kamu menganggap guru kamu adalah ibubapa kedua anda di sekolah..maka anda akan terus rasa dihargai dan dibelai walaupun dari jauh..berfikirlah positif wahai anak muda..Walaupun usiamu baru menjangkau 12 tahun...berfikiran positif akan mematangkan dirimu!.


SELAMAT MAJU JAYA!!!

p/s: 1996 - Ambil Upsr ditemani rakan seperjuangan dengan semangat ingin mencapai 4A!..usaha sendiri tanpa kelas tuition, kelas tambahan sekali sekala, Mengulangkaji sendirian tanpa bimbingan ibubapa dan kejayaan di perolehi dengan USAHA sendiri!!sangat BERBALOI!! bangkitlah!!

No comments: